روستای سرآقاسید کوهرنگ از جمله روستاهای پلکانی و بسیار زیبای این استان است که در ارتفاع ۲۵۰۰ متری از سطح دریا و در زمینی کوهپایه ای بنا شده است. روستای سرآقاسید شهرکرد بر دامنه کوه هفت تنان ساخته شده و جنس تمام خانه های آن از خشت است. مردم روستای سرآقاسید در سکوت و آرامشی دلپذیر زندگی می کنند و آخرین باری که نگاه ها به سمت این روستا جلب شد، مربطو به حدود ۳۰ سال پیش می باشد که مقام معظم رهبری از این روستا بازدید کرد.
روستای سرآقاسید کوهرنگ نام خود را از امامزاده آقا سید گرفته است. اهمیت این امامزاده برای مردم روستا بسیار زیاد است و درهای تمام خانه های روستا به سمت این امامزاده باز می شود. نکته جالب در مورد خانه های روستای شگفت انگیز سرآقاسید این است که بیشتر آنها فاقد پنجره هستند و در تنها پل ارتباطی خانه با بیرون است.
روستای پلکانی سرآقاسید که با نام ماسوله زاگرس نیز شناخته می شود، در سال هایی نه چندان دور یکی از ییلاق های عشایر ایل بختیاری بوده و به همین دلیل مردم روستا گویش بختیاری دارند. از قدمت و تاریخچه روستا اطلاعات دقیق در دسترس نیست، برخی قدمت آن را صدها سال پیش تخمین می زنند، اما تا به حال سند موثقی بر این ادعا به دست نیامده است.
روستای سرآقاسید کوهرنگ جمعیتی نزدیک به ۳۰۰ نفر دارد و از این جهت یکی از روستاهای بسیار بزرگ ایران به شمار می آید. با این حال مردم روستا از امکانات کمی برخوردار هستند. این روستا حتی جاده مناسبی برای عبور و مرور ندارد و به همین دلیل هنگام بارش سنگین برف دیگر دسترسی به روستا ممکن نیست. روستای سرآقاسید چهارمحال بختیاری، مدرسه یا درمانگاه مجهزی که بتواند جوابگوی جمعیت آن باشد ندارد. اما سیستم برق رسانی در روستا فعال است که کمی شرایط را آسنا تر کرده است.
دسترسی به روستای سرآقاسید تقریبا سخت است و ارتباط آن با دنیای مدرن امروزی به شبکه های برق خلاصه می شود، به همین دلیل تنها گردشگرانی که به طبیعت علاقه دارند و یا با آن آشنا هستند، از این روستا بازدید می کنند. به دلیل بازدید کم از روستا، طبیعت اطراف آن بسیار بک و دست نخورده است.
بهترین فصل برای بازدید از سر آقاسید چهار محال و بختیاری فصل بهار است. در این زمان باغ های میوه شکوفه داده اند و عطر خوشی را در فضا پراکنده کرده اند. این روستا مهمانسرا یا محلی برای اقامت ندارد، اما روستاییان با کمال میل و در ازای هزینه ای اندک، اتاق های خانه های خود را به شما اجاره می دهند که در اینصورت فرصت چشیدن غذای خوش عطر و خوش طعم محلی را نیز به دست می آورید.
بیتشر مردم روستای سرآقاسید شهرکرد به کشاورزی و دامپروری مشغول هستند، اما تصفیه نمک نیز از منابع در آمدی مهم مردم روستا به شمار می آید. حوضچه های نمک را اطراف رودخانه دید. این نمک های کاملا خالص هستند و در کنار صنایع دستی روستا، سوغاتی خوبی به شمار می ایند.
در اطراف روستای سرآقاسید کوهرنگ جاذبه های گردشگری و طبیعی زیادی از جمله آبشار شیخ علی خان، قله زرد کوه، پیست های اسکی چلگرد و چال میشان و غار یخی چما وجود دارد که دیدن آنها خالی از لطف نیست. فرهنگ سنتی مردم روستا، در کنار جاذبه های طبیعی آن، فرصت خوبی را برای علاقه مندان به طبیعت و گردشگری به وجود می آورد تا یکی از بهترین و جالب ترین سفرهای خود را تجربه کنند.
روستای سرآقاسید کوهرنگ یکی از جاذبه های گردشگری چهارمحال و بختیاری به مشار می رود و نشاط آوران دیدن آن را به تمام طبیعت دوستان پیشنهاد می کند.
آدرس روستای سرآقاسید در ۱۳۴ کیلومتری شمال شرقی شهرکرد قرار گرفته است.
بدون پاسخ به “روستای سرآقا سید کجاست؟”